Softronic va livra inca sase locomotive operatorului Green Cargo

Softronic Craiova si operatorul suedez de transport feroviar de marfa, Green Cargo, au semnat un contract pentru livrarea unui lot nou de sase locomotive Transmontana Co-Co, in plus fata de comanda primita in 2017, pentru doua astfel de locomotive. Noul lot de locomotive ar putea fi livrat in toamna anului 2019.

Reamintim ca Softronic a demarat in octombrie anul trecut productia primelor doua locomotive Transmontana pentru operatorul feroviar Green Cargo, contractul avand o valoare de aproximativ sase milioane euro. Cele doua locomotive ar trebui livrate in vara anului 2018.

Locomotivele Transmontana Co-Co, pot tracta trenuri de pana la 3 000 de tone, sau de trei ori puterea de tractiune a unei locomotive conventionale RC. Osiile Co-CO sunt echipate cu un transformator bi-sistem de 25 kV 50 Hz si 15 kV si 16 2/3 Hz ce alimenteaza sase motoare de tractiune asincrone, dezvoltand o putere totala de 6600 kW capabile sa atinga viteze de 200 km/h.

Softronic se numara printre producatorii de locomotive si rame electrice din Romania.

Jan Kilström, Presedintele Executiv al Green Cargo a precizat ca noile locomotive ofera o capacitate si siguranta sporite, precum si costuri de transport mai mici pentru clientii companiei. „Locomotiva are, de asemenea, o serie de adaptari tehnice pentru climatul nordic si un impact mai redus asupra mediului, deoarece se utilizeaza mai putina energie”, a adaugat Kilström.

Green Cargo detine o flota de material rulant de 400 de locomotive si 5 000 de vagoane si opereaza 400 de trenuri de marfa pe zi in Suedia, echivalentul a aprox. 10 000 de camioane, sau a unui convoi de camioane lung de peste 300 de km.
Operatorul ofera servicii door-to-door pe o retea care se intinde in intreaga Suedie, iar, prin partenerii companiei, are acces la sute de locatii din intreaga Europa.