Softronic Craiova si operatorul suedez de transport feroviar de marfa, Green Cargo, au semnat un contract pentru livrarea unui lot nou de sase locomotive Transmontana Co-Co, in plus fata de comanda primita in 2017, pentru doua astfel de locomotive. Noul lot de locomotive ar putea fi livrat in toamna anului 2019.

Reamintim ca Softronic a demarat in octombrie anul trecut productia primelor doua locomotive Transmontana pentru operatorul feroviar Green Cargo, contractul avand o valoare de aproximativ sase milioane euro. Cele doua locomotive ar trebui livrate in vara anului 2018.

Locomotivele Transmontana Co-Co, pot tracta trenuri de pana la 3 000 de tone, sau de trei ori puterea de tractiune a unei locomotive conventionale RC. Osiile Co-CO sunt echipate cu un transformator bi-sistem de 25 kV 50 Hz si 15 kV si 16 2/3 Hz ce alimenteaza sase motoare de tractiune asincrone, dezvoltand o putere totala de 6600 kW capabile sa atinga viteze de 200 km/h.

Softronic se numara printre producatorii de locomotive si rame electrice din Romania.

Jan Kilström, Presedintele Executiv al Green Cargo a precizat ca noile locomotive ofera o capacitate si siguranta sporite, precum si costuri de transport mai mici pentru clientii companiei. „Locomotiva are, de asemenea, o serie de adaptari tehnice pentru climatul nordic si un impact mai redus asupra mediului, deoarece se utilizeaza mai putina energie”, a adaugat Kilström.

Green Cargo detine o flota de material rulant de 400 de locomotive si 5 000 de vagoane si opereaza 400 de trenuri de marfa pe zi in Suedia, echivalentul a aprox. 10 000 de camioane, sau a unui convoi de camioane lung de peste 300 de km.
Operatorul ofera servicii door-to-door pe o retea care se intinde in intreaga Suedie, iar, prin partenerii companiei, are acces la sute de locatii din intreaga Europa.