Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a publicat, in SEAP, trei licitatii deschise prin care intentioneaza sa modernizeze mai multe tipuri de tramvaie cu sisteme de climatizare.

Primul dintre anunturi (numarul 184324/13 aprilie) implica atribuirea unui contract de achizitii publice prin care RATB doreste sa ii fie furnizate servicii de modernizare pentru tramvaie V3A si Bucur LF cu sistem de climatizare in spatiul destinat calatorilor. Valoarea estimata a acestui contract este de 22,5 milioane lei, fara TVA.

In acelasi timp, RATB doreste sa atribuie un contract de achizitii publice (numarul 184325/13 aprilie) pentru modernizarea unor tramvaie Bucur LF-CA cu sistem de climatizare in salonul de calatori. Valoarea estimata a acestui contract este de 2,31 milioane lei, fara TVA.

Prin cel de-al treilea anunt (numarul 184326/13 aprilie), RATB doreste sa incheie un acord-cadru pentru modernizarea unor tramvaie V3A-M cu sistem de climatizare, de asemenea in spatiul destinat calatorilor. Acordul va fi incheiat cu un singur agent economic, va avea o durată de 24 luni si o valoare estimata la 39 milioane  lei, fara TVA. Acest acord vizeaza o cantitate maxima de 126 de tramvaie.

Finantarea pentru toate cele trei licitatii va fi asigurata de la bugetul local. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 16 mai, urmand ca acestea sa fie deschise la data de 14 august. Valoarea totala a celor trei licitatii publicate se ridica la 63,8 milioane lei (circa 14 milioane euro).

Reamintim ca tot in luna aprilie RATB a anuntat organizarea unei licitatii deschise, de aceasta data in valoare de 135 milioane lei (30 milioane euro), in vederea reconstruirii si imbunatatirii parametrilor tehnici si de confort ai tramvaielor tip V3A-M.

Mai multe detalii despre noile proiecte initiate de catre RATB dar si despre alte proiecte de modernizare sau achizitie de tramvaie noi in alte orase din Romania, precum Cluj, Timisoara, Oradea, Iasi sau Arad, veti putea afla la Conferinta pentru Material Rulant pe care Club Feroviar, alaturi de Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) o organizeaza la Iasi, in perioada 25-26 aprilie.

Anul acesta, Club Feroviar a introdus in Conferinta de Material Rulant panelul Orasele „smart” aleg tramvaiul, dedicat exclusiv proiectelor de transport urban pe sina din Romania.

Selectia anunturilor de licitatii, de pe site-ul e-licitatie.ro, care se adreseaza domeniului feroviar o puteti gasi pe siteul Catalog Feroviar la sectiunea “Licitatii”.